Terdapat ralat dalam alat ini

Khamis, 24 Februari 2011

Limpahan cahaya...letupan supernova....
kesedaran orang ramai mengenai kebersihan dan menjaga kesucian alam sekitar nampaknya masih lemah, tak kira dibandar besar atau di desa, kalau nak buang sampah tu wawenang saja.
ini bukan apa semua kesan dari pendidikan yang hanya mementingkan Gred A berbanding dengan penerapan nilai moral., di bandar-bandar besar limpahan sampah ni dah melebihi limpahan cahaya di waktu malam., ramai la pekerja pembersihan yang kena kerja malam terutama lepas pasar malam.. sampai bilakah mentality ini akan berterusan...

Wall atau tembok...apa kena mengena dengan tembok
ini la satu sifat yang susah nak dibuang dari orang kite
suka sangat membina tembok pada diri sendiri,
semua orang tak leh tegur..diri sendiri saja betoi..macam le tembok ni
dia saja lurus, semua orang kena ikot dia...
sabaq ja la

Selasa, 22 Februari 2011

PICASA
apa menda tu, ni la dia sofeware baru untuk edit pic,
boleh download dengan free dari intenet,
kerjanye mudah dan ringkas, cuba la,
di atas adalah contoh hasil dari http://www.picasa.com

Ahad, 20 Februari 2011

kemarau


Kemarau ? apa yang kemarau?...Ada macam-macam jenis kemarau kalau nak lihat dari sudutlaras bahasa...yang paling biasa adalah keadaan kemarau akibat perubahan cuaca,, takde ayaq la tu.. kemarau lain tu .termasuk la kemarau idea, nah haii,, dan paling teruk lagi kemarau ilmu, kemarau aqal, kemarau duit, kemarau moral....Ni nak cerita dua jenis kemarau yang sedang melanda umat akhirul zaman nie,... y'akni kemarau ilmu dan moral...Shahdan tersebarlah pelbagai fitnah dimuka bumi yang nyata ini akibat dari kemarau ilmu wa akhlak..adapun yang terjerumus dalam khalayak ini dari pelbagai lapisan masyrakat dari menteri-menteri sehingga le kepada hamba sahaya. ..Ramai yang mengaku terpelajar kerna telah keluar dia dari university luar negeri, almaklum itu hanyalah sijil akademik, tapi ilmu dan akhlak tidak la pulak teruji dan tertakrif di dalam sijil itu.....maka dengan hari valentine yang baru lepas beberapa ari lalu banyaklak kenyataan tidak berilmu dari mereka yang kelulusan iniversity ini dan banyak lah juga onar dan kejian yang berlaku akibat dari kemarau akhlak muda-mudi dewasa ini yang tidak terbendong lagi oleh awal yang waras itu...