Terdapat ralat dalam alat ini

Khamis, 17 Februari 2011

Terbakar

Terkejut dan panic...itu la perasaan bila tengah buat keje di pejabat tetiba telephone berbunyi.."Umah jiran terbakar"..fuhh semangat, mana tak nye umah jiran yang terbakar tu betul-betul dibelakang umah aku...Apa nak buat dah tepon bomba ke?..dah tepon tapi belom sampai..kesannya habis dapur umah jiran tu terbakar...takde orang dirumah semasa kejadian ni..kebetulan orangumah tak keje dan pekerja-pekerja sebalah rumah tu perasan aspa naik ikot atap rumah dan berteriak 'umah terbakar- umah terbakar'. Aku rasa ni mesti kes masak sesuatu then terlupa nak off api terus pi kerja...aku penah dua kali kena macamnie..fuhh jiran semua dah bising...masa tu rebus kacang pastu kuar pi makan, ni kes salah faham ingat api dah dipadan rupenya idak..fuhhh nasib baik teringat,, balik umah asapd ah penuh..nasib masih ade air sikit lagi dalam periuk..semua dah hangus kacang tu...peringatan haati-hati dan periksa dahulu dapur sebelum keluar rumah..nanti balik rumah semua dah hangus...udah le sekrang ni musim panas...

Rabu, 16 Februari 2011

Cervicogenic Headache


Sakit Kepala Vs Kepala Sakit

Apa beza di antara sakit kepala dengan kepala sakit, sakit kepala merujuk kepada migrain atau kesakitan yang dialami di/pada bahagian kepala, kepala sakit pulak adalah kepala yang sakit, kepala mana yang sakit? sendiri le jawabkan.. huhuhu, Malam tadi ambil satu pil nie konon untuk kesihatan, dah lama tak ambik pil nie, sesekali je ambik bila perlu, tapi kesan dia sangat le trajis, sakit kepala, jadi kepala yang tak sakit sudah jadi sakit, kepala sakit kerana ambik pil nie.....

Ahad, 13 Februari 2011


manusia manusia, macam2 ..'Lady GAGA in giant egg'
ade berani? lepas ni terus jadi kokon kan...

Vit B17

nah vitamin B17 ...adalah sejenis vitamin yang ada dalam pucuk ubi, dan rebung...apa guna vit nie...vit. B17 dikatakan berfungsi sebagai anti cancer.. jadi kalau nak elak dari cancer makan la rebung atau pucuck ubi, sebagai sumber asli vit B17, mudah-2an dijauh dan disembuhkan dari penyakit cancer yang membunuh secara senyap itu...aminn

REBunG

Tu dia rebung le plak ..hehehhe, nile rupenye rebung yang belum dipotong dari induknya. pelbagai jenis rebung ada di Malaysia nie ikot jenis buluh dia la, yang ni rebung buluh beting, ade juga buluh pahit dan sekarang ni orang banyak dok tanam buluh madu.. buluh pun ada madu..buluh madu ni memang untuk rebung saja. .. rebung dia banyak, dan kalau di siam di tinkan sebagai jeruk.. di Malaysia belum ada lagi jeruk buluh dalam tin , aklau ada pun dalam plastik beg yang kecik tu saja....