Terdapat ralat dalam alat ini

Khamis, 17 Februari 2011

Terbakar

Terkejut dan panic...itu la perasaan bila tengah buat keje di pejabat tetiba telephone berbunyi.."Umah jiran terbakar"..fuhh semangat, mana tak nye umah jiran yang terbakar tu betul-betul dibelakang umah aku...Apa nak buat dah tepon bomba ke?..dah tepon tapi belom sampai..kesannya habis dapur umah jiran tu terbakar...takde orang dirumah semasa kejadian ni..kebetulan orangumah tak keje dan pekerja-pekerja sebalah rumah tu perasan aspa naik ikot atap rumah dan berteriak 'umah terbakar- umah terbakar'. Aku rasa ni mesti kes masak sesuatu then terlupa nak off api terus pi kerja...aku penah dua kali kena macamnie..fuhh jiran semua dah bising...masa tu rebus kacang pastu kuar pi makan, ni kes salah faham ingat api dah dipadan rupenya idak..fuhhh nasib baik teringat,, balik umah asapd ah penuh..nasib masih ade air sikit lagi dalam periuk..semua dah hangus kacang tu...peringatan haati-hati dan periksa dahulu dapur sebelum keluar rumah..nanti balik rumah semua dah hangus...udah le sekrang ni musim panas...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan